Kérdése van? Hívjon minket! +36202769969

KRIX

A Krix márka története egészen 1974-ig nyúlik vissza, amikor is Scott Krix - aki frissen diplomázott villamosmérnök  szakon - saját építésű sztereó rendszerén zenét hallgatván ihletet kapott. Összeállt egy barátjával akit a szülővárosában, Loxtonban ismert meg, majd létrehozta az Acoustic Foundry-t Goodwoodban. Ekkor már rutinosan épített hangfalakat barátainak, családjának, hisz évek óta megszállottja volt a szakmának. Imádta az érzést, ahogy a tűt ráejti egy frissen szerzett lemezre, és ahogy a hangok életre kelnek. 

Barátja vitte a boltot, amíg Scott a hangfalakat építette. Nem kellett sokat várni, a hely hamar megtelt zeneimádó hippikkel és egyetemistákkal, akik mind szerettek volna egyedi elképzeléseik alapján épített hangfalakat magukénak tudni. Ez volt a pillanat, amikor a Krix Gome Grown széria megszületett.

1978-ban a Goodwood Road’s Capri kereskedelmi mozi igazgatója észrevette Scott munkásságát, majd felkereste őt egy megbízással: tervezze meg a mozijának a legújabb hangfalszettjét. Ennek eredményeként jött létre az úgynevezett "infinite baffle" hangfalrendszer. Nem sokkal később az ausztrál moziipar figyelmét is felkeltette Scott keze munkája, azok után, amit a Capri moziban tapasztaltak, és szinte azonnal megbízták Scottot, hogy az összes kiemelt mozijukba ugyanezt az egyedi megoldású hangfalszettet gyártsa le. És a nagy bumm bekövetkezett.

A 80-as és 90-es évek korszakalkotó remekei, mint Spielberg ET-je, vagy a Flashdance betétdalai Ausztrália legnagyobb mozijaiban mind Scott keze munkájának eredményén szólaltak meg.

Elkötelezettségén az idő teltével sem változtatott: a legmagasabb minőségű hang a legmagasabb minőségű hangfalakból. Ez az ő hivatása.

A Krix termékek kimagasló élményt nyújtanak otthonainkban, legyen szó házi moziról, zenehallgatásról, vagy egy pihentető beszélgetésről a teraszon lágy háttrzene mellett. Minden megoldás a lehető legprofibb módon készül, a legmagasabb minőségű alapanyagokból, hogy a végeredmény a színtiszta, lehengerlő hangzás legyen.