Kérdése van? Hívjon minket! +36202769969

Dune HD Ultra Vision 4K

Az első high-end Dune HD lejátszó, az Ultra 4K utódja, a 2021-es modellév csúcskészüléke, amely azok számára készült, akik sztereó zenét high-end minőségben szeretnének hallgatni anélkül, hogy a médialejátszó mellé egy újabb készüléket vegyenek. A Dune Control androidos és iOS appal ugyanis kiválóan vezérlehető a zenelejátszás mobilról, tabletről anélkül, hogy a TV-t be kellene kapcsolnunk, az ESS legnagyobb, 32-bites audiophile DAC chipje (ES9038PRO) pedig garantálja a high-end analóg kimenetet tetszőleges erősítő számára.

Várható szállítási idő
Raktáron lévő termékek esetében 2 - 5 munkanap, rendelhető termékek esetében érdeklődjön. További kedvezmény 5 - 15% !
Nincs raktáron
Részletek

Jellemzők:

 • Médiaprocesszor: Realtek RTD1619DR
 • Flash memória: 32 GB
 • Wi-Fi: kétsávos 2.4+5 GHz 802.11b/g/n/ac 2T2R, két külső Wi-Fi antenna
 • Bluetooth: Bluetooth 5.0, külön külső Bluetooth antenna
 • Hűtés: 120 mm-es Hi-End ultra-alacsony zajszintű ventilátor a Noctua-tól a hatékony csendes hűtéshez

A Dune HD lejátszókban már évek óta használt amerikai ESS legkomolyabb, 32-bites, 8-csatornás Sabre ES9038PRO DAC-ja végzi a digitális hang analóg sztereóvá alakítását, ha zenelejátszásról van szó. Csak 2-csatornás hangot kezel, de a DAC 4–4 csatornáját használja a sztereó hangfeldolgozáshoz, így 4 eredmény átlaga jelenik meg a kimeneten, még jobb hangminőséget biztosítva. A minőségi analóg jel RCA- és XLR-csatlakozókon továbbítható high-end erősítőkhöz, de természetesen a beépített fejhallgató-kimeneten is az ESS Sabre DAC hangzását élvezhetjük. Az Ultra Vision 4K használható külső DAC-ként is, hiszen koax és optikai digitális bemenetei közvetlenül a DAC-ra vezetik külső lejátszóink hangját, így akár egy hagyományos CD-lejátszó is csatlakoztatható. A DAC kimeneti útján dupla Bipolar/JFET műveleti erősítő került Butler front-end-del, amely a bipoláris tranzisztorok pontosságát és alacsony zajszintjét párosítja a JFET tranzisztorok minőségével és sebességével. Az eredmény egy valóban high-end kategóriás médialejátszó, legyen szó 4K HDR10/HDR10+/Dolby Vision képről (akár 4K-s Blu-ray fájlok is menüvel együtt élvezhetőek) vagy akár DSD zenefájlok natív lejátszásáról.

A Dune HD Ultra Vision 4K is egy teljes értékű asztali Androidos számítógép. A felhasználónak azonban – ha nincs szüksége az Android szolgáltatásaira, a számtalan alkalmazásra a Google Play Store-ból – ezzel sem törődnie, sem szembesülnie nem kell, mivel a szokásos Dune HD kezelőfelület jelenik meg a készülék bekapcsolása után. Ráadásul a korábbi linux-alapú modelleknél működő PHP-pluginek, API, grafikus skinek és a dune_folder.txt fájlokkal testre szabható felület itt is használhatóak.

Az Ultra Vision 4K azon kevés TV-re csatlakoztatható androidos box egyike, amely rendelkezik megfelelő licenccel és biztonsági szinttel (Widevine DRM L3/L1) ahhoz, hogy a YouTube és akár Netflix is engedélyezze rajta a lejátszást 4K felbontással is, nem csak fullHD-ban. A 4K-s YouTube videók közül akár a HDR színrendszert tartalmazók is lejátszhatóak, de a Netflix működése nem garantálható, az aktuális Netflix alkalmazástól függ, hivatalosan a Dune HD lejátszói sem rendelkeznek Netflix minősítéssel. Jelenleg (2021 júniusa) max. 1080p/HDR felbontású képpel és Dolby Atmos hanggal használható a Netflix.

Az Ultra Vision 4K hátlapján található HDMI-bemenetről a készülék képes rögzíteni a csatlakoztatott háttértárra, ehhez egy külön alkalmazást kell elindítanunk. Fontos megjegyezni, hogy csak HDCP védelem nélküli tartalom rögzíthető, tehát sem a kábeltévé-szolgáltatónk set-top-boxáról, sem mondjuk egy Blu-ray lejátszó kimenetéről sem tudunk felvételt készíteni. A HDMI-bemenetre érkező jel max. 4K/30 fps lehet, de a felvétel ekkor is csak 1080p felbontású lesz, sztereó PCM hanggal. Felvehetjük tehát pl. azt, hogyan játszunk egy Playstation-ön vagy XBOX konzolon, de filmeket legfeljebb egy másik médialejátszóról, aminek meg sok értelme nincs.

Az Ultra Vison 4K – a Max Vision 4K és Pro Vision 4K Solo-hoz hasonlóan – rendelkezik egy csak hangot továbbító második HDMI-kimenettel is azon felhasználók számára, akik már 4K-s TV-vel vagy vetítővel, de 4K-s videójelet (vagy legalább is HDR-eset) még nem továbbító, viszont HD-s hangsávokat már dekódoló erősítővel rendelkeznek, lehetővé téve, hogy közvetlenül a TV-re küldjük a képet, miközben egy másik HDMI-kábellel a digitális hang az erősítőre továbbítódik, érintetlenül.

Az előlapon keresztül egy 3,5"-es HDD (vagy megfelelő lemezadapterrel akár 2,5"-es HDD/SSD is) tolható be az Ultra 4K lemezfiókjába, akár menet közben is. Egy további SATA-csatlakozó ki van vezetve a hátlapon is, így „csupasz” merevlemez, SSD is közvetlenül használható. A csatlakoztatott háttértárak fájlrendszere szinte bármi lehet, az Ultra 4K írja/olvassa a FAT/FAT32, EXT2/EXT3/EXT4, NTFS, exFAT, és BTRFS formátumokat, és olvassa a Mac HFS/HFS+ fájlrendszert. A csatlakoztatott háttértárakat a beépített SMB-szerverén keresztül hálózaton is elérhetjük számítógépünkkel, másik lejátszónkkal.

 

Csatlakozók az elő- és hátlapon:

 • 2 × USB3.1 (Type-A és Type-C)
 • 3 × USB2.0 (2 az előlapon)
 • 1 × HDMI2.0 kimenet
 • 1 × HDMI1.4 (csak hang) kimenet
 • 1 × HDMI2.0 bemenet
 • 1 × kompozit-videó
 • 2 × sztereó analóg hang (RCA, egyik pár a DAC-ról)
 • 1 × S/PDIF optikai digitális hangbemenet
 • 1 × coax digitális hangbemenet
 • 1 × S/PDIF optikai digitális hangkimenet
 • 1 × coax digitális hangkimenet (Hi-Fi)
 • 1 × 10/100/1000 Mbit-es ethernet
 • 1 × 6,3 mm-es fejhallgatókimenet
 • 1 × infra bemenet külső vevőhöz
 • 2 × wifi-antennacsatlakozó
 • 1 × Bluetooth-antennacsatlakozó
 • 1 × 110–240V tápbemenet
Adatok
Cikkszám
DUNE-ULTRAVIS4K
Kiegészítő termékek